+4021 457 09 75 contact@sterileco.ro
Cabinete și clinici stomatologice

Tipurile de Deșeuri Produse de Cabinete Stomatologice și Clinici Dentare

Cabinetele stomatologice generează diferite tipuri de deșeuri care, datorită posibilelor riscuri pentru sănătate și mediu, necesită gestionare atentă:

 1. Deșeuri Specifice: Acestea includ materiale precum amprente dentare, măști și mănuși folosite, precum și materialele consumabile contaminate, amalgam, compozit din rășină, fixator si solutie developare radiografii, folii de plumb, scuturi și șorțuri, gips etc.
 2. Deșeuri Tăietoare și Înțepătoare: Instrumentarul ascuțit și contondent, cum ar fi acele, lame bisturiu, dinţi (fără plombe), ace hipodermice, seringi și ambalaje de seringi, bisturie, lame de bisturiu, aparate de ras, fiole, pipete, eprubete, sticlărie spartă
  și alte dispozitive care prezintă riscuri de înțepături ori tăieturi.
 3. Deșeuri Chimice: Produse chimice folosite în procesele de dezinfecție sau sterilizare, inclusiv solvenți și revelatori utilizați în procedurile radiologice, substanţe pentru sterilizare și dezinfectanți, apă oxigenată, clorură de amoniu, formaldehidă.
 4. Deșeuri Farmaceutice: Medicamente expirate sau reziduale, inclusive anestezice și alte substanțe controlate folosite în tratamente.
 5. Deșeuri Infectioase: Materiale contaminate biologic, care pot include echipamente de protecție personală, pansamente contaminate, halate de unică folosință, mănuși de unică folosință și alte consumabile venite în contact cu fluidele corporale.

Soluțiile Sterileco pentru Neutralizarea Deșeurilor produse de Cabinete Stomatologice

Sterileco oferă o serie de soluții pentru a asigura că toate deșeurile produse de cabinetele stomatologice sunt neutralizate eficient și într-un mod ecologic:

 1. Sistemul de Colectare: Pentru deșeurile specifice și cele farmaceutice, Sterileco oferă containere speciale de colectare, împreună cu servicii de neutralizare si eliminare care sunt prietenoase cu mediul.
 2. Containere pentru Deșeuri Tăietoare/Înțepătoare: Sterileco furnizează containere rezistente la perforații pentru a preveni accidentele și a asigura o eliminare sigură și conformă a acestor deșeuri.
 3. Neutralizare Chimică: Tehnici de neutralizare chimică sunt utilizate pentru deșeurile chimice, convertind substanțele periculoase în altele mai puțin dăunătoare înainte de eliminarea lor adecvată.
 4. Incinerație sigură: Sterileco folosește instalații de incinerare de ultimă oră pentru a trata eficient deșeurile infecțioase, eliminând orice agenți patogeni.

Management Specializat pentru Deșeuri Produse de Cabinete Stomatologice

Sterileco nu doar oferă soluțiile pentru tratamentul deșeurilor, dar și un program complet de management si trasabilitate al acestora:

 1. Consultanță și Educație: Pentru a asigura că personalul cabinetelor stomatologice înțelege importanța și procedurile corecte de gestionare a deșeurilor, Sterileco oferă sesiuni de instruire și materiale educative.
 2. Logistica și Colectarea: Printr-o rețea bine organizată de colectare și logistica, Sterileco garantează că deșeurile sunt ridicate în mod regulat și tratate în facilități dedicate.
 3. Monitorizare și Raportare: Un sistem de urmărire și raportare permite cabinetelor stomatologice să mențină înregistrări complete ale deșeurilor produse și gestionate, asigurând conformitatea cu reglementările naționale și europene.

Astfel, Sterileco se implică activ in adoptarea unei abordări integrate, responsabile și durabile pentru tratarea deșeurilor produse de cabinete stomatologice, protejând sănătatea publică și mediul înconjurător.

 

deseuri produse de cabinete stomatologice
Soluții

Deseuri SNCU

Contactează-ne

Vă oferim soluțiile cele mai avantajoase adaptate nevoilor dumneavoastră

Luați legătura cu un specialist

Contactează-ne

Colectăm

După ce deșeurile au fost segregate și depozitate disctinct de către dumneavoastră noi le preluăm și le transportăm la centrele de neutralizare dupa un program prestabilit sau ad-hoc

Tratăm

Toate containerele noastre de deșeuri sunt autorizate conform legii și avem propria noastră flotă de vehicule. Oferim soluții complete de tratare a deșeurilor medicale și industriale.

Eliminăm

Dispunem de cele mai avansate instalații dedicate eliminării deșeurilor cu deplină trasabilitate și care pot fi auditate în orice moment.  Sistemul nostru de management vă va ajuta să vă protejați afacerea, angajații și clienții dumneavoastră.