+4021 457 09 75 contact@sterileco.ro

Tipuri de Deșeuri Generate în Spitale

Spitalele sunt importante surse de deșeuri medicale, care pot fi un pericol pentru sănătatea publică și mediu dacă nu sunt gestionate corespunzător. În general, spitalele produc următoarele tipuri de deșeuri:

 1. Deșeuri Tăietoare și Înțepătoare: Ace medicale, lame de bisturiu și alte obiecte ascuțite care pot tăia sau înțepa și prezintă riscuri de transmisie a infecțiilor, ace hipodermice, seringi și ambalaje de seringi, bisturie,lame de bisturiu, aparate de ras, fiole, pipete, eprubete, sticlărie spartă.
 2. Deșeuri Chimice: Substanțe chimice utilizate în laboratoare, farmacii sau în procesul de curățare și dezinfectare a spațiilor, produse chimice pentru radiografii, dezinfectanţi, detergenţi și substanţe folosite pentru sterilizare, formaldehidă, soluţii pentru radiografii
 3. Deșeuri Farmaceutice: Medicamente expirate sau reziduri din medicamente, vaccinuri și substanțe chimioterapeutice.
 4. Deșeuri Infectioase: Articole contaminate cu sânge sau alte fluide corporale, cum ar fi pansamente, măști și mănuși.
 5. Deșeuri Anatomice și Patologice: Țesuturi umane, organe și alte părți ale corpului, rezultate în urma procedurilor chirurgicale sau autopsiilor. Acestea trebuie sortate separat faţă de celelalte deșeuri medicale.

Soluțiile Sterileco pentru Neutralizarea Deșeurilor

Pentru gestionarea eficientă și sustenabilă a deșeurilor produse de spitale, Sterileco oferă o gamă de soluții:

 1. Containere și Pungi de Colectare Specifice: Containere colorate și etichetate corespunzător pentru separarea adecvată a deșeurilor tăietoare și înțepătoare, chimice și farmaceutice.
 2. Sisteme de Tratare și Distrugere: Echipamente de sterilizare, autoclave și incineratoare destinate neutralizării deșeurilor infectioase sau chimice.
 3. Program de Management al Medicamentelor: Servicii pentru colectarea și distrugerea sigură a medicamentelor expirate sau reziduale.
 4. Eliminarea deșeurilor medicale

Managementul Specializat al Deșeurilor în Spitale

Sterileco recunoaște diversitatea și complexitatea deșeurilor spitalicești și oferă o abordare comprehensivă pentru managementul lor:

 1. Audit și Evaluări: Evaluarea procedurilor actuale de gestionare a deșeurilor și identificarea oportunităților de îmbunătățire.
 2. Programe de Instruire: Educația personalului cu privire la practicile corecte și sigure de manipulare, segregare și eliminare a deșeurilor.
 3. Colectare Regulată și Logistică: Oferirea unei rețele de colectare eficiente care asigură transportul sigur și prompt al deșeurilor către facilitățile de tratare.
 4. Raportare și Monitorizare: Implementarea sistemelor de urmărire și de raportare pentru a asigura trasabilitatea deșeurilor și conformitatea cu reglementările.

Sterileco colaborează cu spitalele pentru a dezvolta un mediu mai sigur, protejând sănătatea angajaților, a pacienților și a comunității, prin metode de management al deșeurilor efectuate etic și responsabil.

Deseuri generate in spitale
Soluții

Deseuri SNCU

Contactează-ne

Vă oferim soluțiile cele mai avantajoase adaptate nevoilor dumneavoastră

Luați legătura cu un specialist

Contactează-ne

Colectăm

După ce deșeurile au fost segregate și depozitate disctinct de către dumneavoastră noi le preluăm și le transportăm la centrele de neutralizare dupa un program prestabilit sau ad-hoc

Tratăm

Toate containerele noastre de deșeuri sunt autorizate conform legii și avem propria noastră flotă de vehicule. Oferim soluții complete de tratare a deșeurilor medicale și industriale.

Eliminăm

Dispunem de cele mai avansate instalații dedicate eliminării deșeurilor cu deplină trasabilitate și care pot fi auditate în orice moment.  Sistemul nostru de management vă va ajuta să vă protejați afacerea, angajații și clienții dumneavoastră.