+4021 457 09 75 contact@sterileco.ro
Cabinete medicale și clinici

Colectare deșeuri produse de cabinete medicale si clinici

Cabinetele și clinicile medicale sunt locații unde se desfășoară o gamă largă de proceduri medicale, de la examinări de rutină până la intervenții chirurgicale complexe. Acestea generează diverse tipuri de deșeuri – unele cu risc biologic și chiar chimic – care necesită gestionare specială pentru a asigura protecția și siguranța pacienților, personalului medical și a mediului înconjurător. În acest context, Sterileco oferă soluții de neutralizare a acestor deșeuri, adaptate nevoilor fiecărui cabinet medical individual și a celor de chirurgie generală.


Tipuri de deșeuri medicale generate în cabinete individuale și de chirurgie generală

  1. Deșeuri Infectioase (18 01 03*): Include materiale contaminate biologic precum pansamente, mănuși, măști, seringi folosite, tuburi și alte dispozitive care au intrat în contact direct cu sângele sau fluidele corporale.
  2. Deșeuri Tăietoare și Înțepătoare: Obiecte precum ace, lame de bisturiu, scalpeli și alte instrumente ascuțite care pot prezenta riscuri de înțepături sau tăieturi și sunt potențial contaminate.
  3. Deșeuri Chimice (18 01 06, 18 01 07): Substanțe utilizate în proceduri de diagnostic sau tratament, inclusiv radiografii și dezinfecțanți de suprafață, precum și soluțiile de conservare iar în chirurgie se includ și anestezicele și agenții de curățare.
  4. Deșeuri Farmaceutice 18 01 08, 18 01 09): Medicamente expirate sau reziduale, cu potențial de risc în caz de expunere inadvertentă sau de contaminare a mediului.
  5. Deșeuri Anatomice (18 01 02): Țesuturi umane, fluide corporale în cantități mai mari și orice alte reziduuri patologice provenite din intervenții chirurgicale.

Soluțiile Sterileco pentru neutralizarea deșeurilor medicale de la cabinete și clinici

Sterileco oferă un set diversificat de soluții pentru gestionarea și neutralizarea deșeurilor medicale provenite din cabinete individuale și de chirurgie generală:

  1. Ambalaje și Sisteme de Colectare pentru Deșeuri Infectioase: Sterileco asigură containere sigure și etichetate corespunzător pentru colectarea deșeurilor infectioase, precum și programe de colectare regulate pentru a minimiza riscurile de expunere.
  2. Dispozitive pentru Deșeuri Tăietoare și Înțepătoare: Oferă recipiente rezistente la perforații pentru a preveni accidentările personalului și asigură eliminarea conformă a acestor deșeuri cu un risc ridicat.
  3. Eliminarea Deșeurilor Chimice: Printr-o serie de procese chimice sau fizice, inclusiv incinerare, Sterileco tratează deșeurile periculoase pentru a le face inofensive înainte de a le trimite către facilitățile de eliminare.
  4. Programul de Distrugere a Deșeurilor Farmaceutice: Programe specifice pentru colectarea și eliminarea deșeurilor farmaceutice, evitând astfel poluarea mediului.
  5. Gestionarea Deșeurilor Anatomo-Patologice: Utilizarea unor metode specifice, cum ar fi incinerarea, pentru a trata deșeurile anatomice într-un mod sigur și igienic.

Sterileco angajează resurse și expertiză pentru a sprijni cabinetele medicale și cele de chirurgie generală să opereaze în deplină conformitate cu legislația locală și internațională în ceea ce privește gestionarea deșeurilor medicale periculoase, protejând pacienții și mediul înconjurător de riscurile asociate.

Deseuri produse de cabinete medicale
Soluții

Deseuri SNCU

Contactează-ne

Vă oferim soluțiile cele mai avantajoase adaptate nevoilor dumneavoastră

Luați legătura cu un specialist

Contactează-ne

Colectăm

După ce deșeurile au fost segregate și depozitate disctinct de către dumneavoastră noi le preluăm și le transportăm la centrele de neutralizare dupa un program prestabilit sau ad-hoc

Tratăm

Toate containerele noastre de deșeuri sunt autorizate conform legii și avem propria noastră flotă de vehicule. Oferim soluții complete de tratare a deșeurilor medicale și industriale.

Eliminăm

Dispunem de cele mai avansate instalații dedicate eliminării deșeurilor cu deplină trasabilitate și care pot fi auditate în orice moment.  Sistemul nostru de management vă va ajuta să vă protejați afacerea, angajații și clienții dumneavoastră.