+4021 457 09 75 contact@sterileco.ro
Centre de îngrijire paleativă

Tipuri de Deșeuri Generate în Centre de Îngrijire Paleativă

Centrele de îngrijire paliativă sunt locuri de refugiu pentru pacienți și familiile acestora, unde se acordă asistență pentru ameliorarea simptomelor unei boli grave. Ca urmare a acestor servicii, aceste centre generează diverse tipuri de deșeuri:

 1. Deșeuri Medicale: Panseuri, bandaje, materiale consumabile contaminate după procedurile medicale și alte consumabile folosite în îngrijire.
 2. Deșeuri Tăietoare și Înțepătoare: Ace medicale, lame de bisturiu și alte instrumente care prezintă riscuri de înțepare și tăiere.
 3. Deșeuri Farmaceutice: Medicamente expirate sau parțial utilizate, inclusiv analgezice și medicamente pentru controlul simptomelor.
 4. Deșeuri Chimice: Dezinfectante, substanțe chimice utilizate în proceduri terapeutice sau pentru managementul simptomelor.
 5. Deșeuri Infectioase: Materialele provenite de la pacienți cu infecții sau alte boli contagioase.

Soluțiile Sterileco pentru Neutralizarea Deșeurilor

Pentru a răspunde necesităților specifice ale centrelor de îngrijire paliativă, Sterileco oferă soluții integrate și personalizate de gestionare a deșeurilor generate în centre de îngrijire paleativa, camine si azile de bătrâni, etc:

 1. Colectoare Speciale pentru Deșeuri Tăietoare: Sterileco furnizează containere special concepute pentru colectarea sigură a deșeurilor tăietoare și înțepătoare.
 2. Programul de Returnare a Medicamentelor: Sterileco a inițiat un program de colectare a medicamentelor expirate sau neutilizate, asigurând distrugerea corespunzătoare a acestora.
 3. Servicii de Neutralizare: Pentru tratamentul deșeurilor infecțioase și chimice, Sterileco aplică metode de incinerare controlată, respectând normele de protecție a mediului.

Managementul Specializat pentru Deșeuri Generate de Centre de Îngrijire Paleativă

Sterileco înțelege complexitatea și sensibilitatea îngrijirilor paliative și oferă servicii de management al deșeurilor care sunt la fel de compasive și eficiente:

 1. Consultanță și Conformitate: Echipa Sterileco lucrează îndeaproape cu centrele de îngrijire paliativă pentru a asigura conformitatea cu legile și reglementările locale și internaționale privind deșeurile medicale.
 2. Educație și Instruire: Sterileco oferă programe de instruire pentru personalul din aceste centre, pentru a elimina corect deșeurile și pentru a reduce riscurile de contaminare.
 3. Logistică Eficientă: Printr-o planificare atentă și coordonare, Sterileco asigură colectarea la timp și manevrarea corespunzătoare a deșeurilor, eliberând personalul medical să se concentreze asupra îngrijirii pacienților.

Sterileco se angajează să furnizeze soluții de management al deșeurilor care sunt eficiente, sustenabile și respectă demnitatea pacienților și a familiilor acestora în contextul dificil al îngrijirii paliative.

Deseuri generate in centre de ingrijire paleativa
Soluții

Deseuri SNCU

Contactează-ne

Vă oferim soluțiile cele mai avantajoase adaptate nevoilor dumneavoastră

Luați legătura cu un specialist

Contactează-ne

Colectăm

După ce deșeurile au fost segregate și depozitate disctinct de către dumneavoastră noi le preluăm și le transportăm la centrele de neutralizare dupa un program prestabilit sau ad-hoc

Tratăm

Toate containerele noastre de deșeuri sunt autorizate conform legii și avem propria noastră flotă de vehicule. Oferim soluții complete de tratare a deșeurilor medicale și industriale.

Eliminăm

Dispunem de cele mai avansate instalații dedicate eliminării deșeurilor cu deplină trasabilitate și care pot fi auditate în orice moment.  Sistemul nostru de management vă va ajuta să vă protejați afacerea, angajații și clienții dumneavoastră.