+4021 457 09 75 contact@sterileco.ro
  • Homepage
  • $
  • Certificari ISO pentru colectarea deșeurilor

Certificări ISO pentru colectarea deșeurilor

Colectarea deșeurilor periculoase și nepericuloase, transportul și eliminarea lor de către Sterileco este cerficată in conformitate cu legislația în vigoare din Romania cu urmatoarele certificate: ISO14001_1, ISO14001_2, ISO45001_1, ISO45001_2, ISO9001_1.

Standardul ISO, cunoscut și sub denumirea de Sistemul Internațional de Standardizare, desemnează un set de norme universale, recunoscute pe plan internațional, care se aplică diverselor sectoare ale industriei și serviciilor. În domeniul de colectare a deșeurilor, standardele ISO relevante sunt ISO 14001 și ISO 9001, axate pe managementul de mediu și pe managementul de calitate, respectiv. 

ISO 14001 stabilește cerințele pentru un sistem de management de mediu (EMS) eficient. Acesta ajută organizatiile să își asume responsabilitatea îmbunătățirii performanței mediului, să îndeplinească obligațiile legale și să atingă obiectivele de mediul. Organizațiile care obțin certificarea ISO 14001 demonstrează un angajament puternic față de mediul înconjurător, deoarece acest standard implică respectarea unor proceduri stricte pentru minimizarea impactului activităților pe mediu, inclusiv gestionarea deșeurilor.

ISO 9001, pe de altă parte, se concentrează pe implementarea unui sistem de management al calității (QMS) eficient. Prin această standard, companiile sunt încurajate să își îmbunătățească performanța și să asigure satisfacția clienților. În ceea ce privește colectarea deșeurilor, ISO 9001 ajuta la monitorizarea și îmbunătățirea continuă a proceselor operaționale, asigurând astfel că serviciile oferite îndeplinesc sau depășesc așteptările clienților.

Astfel, certificarea ISO este esențială pentru companiile de colectare a deșeurilor, deoarece aceasta demonstrează credibilitate, responsabilitate și performanță superioară. În special, ISO 14001 contribuie la construirea unei politici de mediu durabile și eficiente, care cuprinde procese de colectare, de sortare și de eliminare a deșeurilor, conform normativelor legale și reglementărilor. În plus, ISO 9001 asigură că procesele operaționale, politicii și obiectivele companiei sunt aliniate la așteptările și nevoile clienților, îmbunătățind în continuare eficiența organizațională, minimizând riscurile și sprijinind creșterea afacerii.

Prin obținerea și menținerea acestor certificări ISO, Sterileco demonstrează reputația și credibilitatea, și face pași concreți către dezvoltarea sustenabilă, respectând în același timp cele mai înalte standarde de calitate în serviciile furnizate.