+4021 457 09 75 contact@sterileco.ro
Fiecare centru de colectare Sterileco beneficiază de investiții ample pentru modernizare

Eliminarea deșeurilor medicale urmărește distrugerea rapidă și completă a factorilor cu potențial nocivi pentru mediu și sănătatea publică. Gestionarea acestor deșeuri necesită respectarea unor reguli stricte de siguranță și conformitate – de la colectarea selectivă în recipiente speciale, la transportul autorizat, până la neutralizarea și eliminarea deșeurilor în instalații adecvate.

Pentru a oferi clienților cele mai bune condiții, Sterileco, operator important în domeniul gestionării deșeurilor medicale, a investit constant în infrastructură, ajungând azi la o rețea de 6 sterilizatoare, 2 incineratoare si 8 centre de colectare a deșeurilor, toate deservite de o flotă formată din 150 mașini de specialitate.

Cum arată o zi de lucru la un centru de colectare deșeuri Sterileco?

Zilnic, șoferii Sterileco colectează deșeurile medicale de la clienți, potrivit planului agreat. Acestea sunt transportate pe trasee prestabilite, în conformitate cu prevederile legale. Ajunse în fiecare centru de colectare, deșeurile sunt preluate, cântărite și depozitate temporar, înainte de a fi tratate.

Cum se elimină deșeurile medicale?

Sterileco dispune de capacități complete pentru tratarea deșeurilor prin două metode principale, recomandate la nivel global.

  • Sterilizarea: Tratarea standard a deșeurilor prin utilizarea aburului sub presiune și temperaturi ridicate pentru decontaminarea acestora.
  • Incinerarea: Deșeuri, precum cele chimice sau anatomo-patologice, necesită incinerare, conform legislației, respectiv distrugerea completă, rezultând un material inert, neutru din punct de vedere ecologic.

Centrul de colectare deșeuri Sterileco Oradea implementează un proces sustenabil de neutralizarea deșeurilor periculoase

Anul trecut, Sterileco a inaugurat la Oradea cea mai modernă instalație de sterilizare din țară. Centrul pentru colectarea deșeurilor medicale de aici este dotat cu o tehnologie avansată, care oferă un plus de viteză, eficiență și sustenabilitate în procesul de tratare a deșeurilor medicale din întreaga regiune. Dotările au contribuit la un consum minim de apă și energie, prin recircularea căldurii din procesul de sterilizare.

Reducerea consumului de apă și energie s-a realizat prin recircularea căldurii generate în procesul de sterilizare. Astfel, s-a redus și volumul de apă necesar pentru obținerea aburului sub presiune în procesul de tratare, pentru un volum mai mic de ape reziduale.

Consumul de gaz este diminuat, deoarece pentru preîncălzirea apei din boiler se folosește aburul condensat curat, lucru care nu era posibil cu echipamente tradiționale.

Acest centru de colectare a deșeurilor medicale este amplasat în parcul industrial din Oradea, reprezentând o investiție importantă pentru sectorul sanitar. Centrul folosește cele mai avansate tehnologii din domeniu și oferă un sprijin important industriei medicale din regiune, deservind spitale și unități sanitare publice și private.

Dezvoltare continuă

Sterileco oferă clienților săi o soluție completă și integrată prin infrastructura pentru colectarea, transportul și eliminarea acestora. Doar în ultimii doi ani. Sterileco a investit peste două milioane de dolari pentru a reduce la minimum consumul de resurse și impactul stațiilor și incineratoarelor asupra mediului.

De exemplu, la incineratorul principal, Sterileco a implementat recent măsuri BAT (Best Availabile Technology), care permit recuperarea de energie și separarea apelor industriale folosite în procesul de incinerare.

Valoarea investiției a fost de 430.000 de dolari, iar lucrările au durat opt luni. Soluția implementată constă în instalarea unui sistem de recuperare a căldurii de pe coloanele de răcire a gazelor arse. Aceasta este folosită pentru a încălzi apa. Sistemul include un schimbător de căldură, un rezervor de expansiune și pompe pentru recircularea apei.

Beneficiarii au acces la un incinerator eficient, dotat cu cel mai modern sistem de recuperare a energiei termice și un sistem de colectare a apelor uzate transparent și modern.

Despre Sterileco

Sterileco a preluat în 2023 activitatea companiei americane Stericycle în România, devenind liderul sectorului la nivel național. Compania deservește un portofoliu vast de clienți și gestionează fluxuri considerabile de deșeuri medicale generate de spitale, clinici și instituții sanitare, din domeniul public și privat.

Sterileco asigură întregul flux de gestionare a deșeurilor periculoase și nepericuloase, de la colectarea selectivă și transportul autorizat, la eliminarea completă și cu un minim impact ecologic. Echipele companiei oferă sprijin și încredere clienților, acoperind cele mai importante regiuni geografice.

Soluții

Deseuri SNCU

Contactează-ne

Vă oferim soluțiile cele mai avantajoase adaptate nevoilor dumneavoastră

Luați legătura cu un specialist

Contactează-ne

Colectăm

După ce deșeurile au fost segregate și depozitate disctinct de către dumneavoastră noi le preluăm și le transportăm la centrele de neutralizare dupa un program prestabilit sau ad-hoc

Tratăm

Toate containerele noastre de deșeuri sunt autorizate conform legii și avem propria noastră flotă de vehicule. Oferim soluții complete de tratare a deșeurilor medicale și industriale.

Eliminăm

Dispunem de cele mai avansate instalații dedicate eliminării deșeurilor cu deplină trasabilitate și care pot fi auditate în orice moment.  Sistemul nostru de management vă va ajuta să vă protejați afacerea, angajații și clienții dumneavoastră.